Janssens historiek

 

Janssens nv is gespecialiseerd in aluminum verandas met hoge thermische isolatie, zwembadoverdekkingen, aluminium orangerien en serres.
Twee voor allen: Zaakvoerders van Janssens nv zijn de heren René Janssens en Luc Geerts. René, zoon van oprichter Constant Janssens, stapte einde jaren zeventig in de familie-onderneming. (Zijn zoon Peter is op zijn beurt één van de jongere medewerkers) In 1996 versterkte Luc Geerts het bestuur, samen met René bereidt deze ingenieur-architect, de onderneming optimaal voor op verdere uitbouw in de 21° eeuw.
 
6500m2 werkplaatsen - 65 werknemers
4 veranda's per dag - 25 serres per dag
70% export in Europa, Scandinavie en Amerika
 

 
Een brokje geschiedenis: Op 12 september 1946 zette Constant Janssens in Lier de schrijnwerkerij 'Janssens' op. Vanaf 1956 evolueerde zich dit naar een constructiebedrijf van ronde bogen die in de serrebouw maar ook in die van sport- en fabriekshallen gebruikt werd. Hiermee vestigde de firma Janssens in die periode een sterke reputatie. De totale oppervlakte van de werkplaatsen bedroeg 300m2, wegens plaatgebrek week de firma in 1960 uit naar nieuwe bedrijfsgebouwen aan de Mechelsesteenweg, met een oppervlakte van 1.250m2 wat 2 jaar later nog eens werd verdubbeld. In de jaren '70 versterkte zoon René het familiebedrijf, onder zijn impuls werd het traditionele hout
door aluminium vervangen wat de basis legde van de huidige productie van veranda's, tuinprieeltjes, zwembadoverdekkingen en hobbyserres. In 1984 gingen de producten over de eigen landsgrenzen, naar tal van Europese landen. Het universele assortiment maakte een opgemerkte entree op de buitenlandse markt en de export werd een belangrijke pijler van de onderneming. De onderneming groeide en blééf groeien. In 1996 werd het machinepark met de nieuwste generatie aluminiumschrijnwerkmachines uitgebreid en de ontwerp- en ontwikkelingsafdeling volledig geautomatiseerd. Het bedrijf benut nu om en bij de 6.500m2 ruimte.
 


"Elke Janssens-veranda is een eigentijds ontwerp op gebied van technologie, vormgeving en functionali-teit, het betekent een belangrijke en blijvende meerwaarde voor elke woning!"

  Vandaag:
Met meer dan 57 jaar ervaring heeft Janssens zich opgewerkt tot één van de meest vooraanstaande verandaconstructeurs van het land. De onderneming produceert kwaliteitsveranda's, orangerien en tuinprieeltjes in de midden- en bovenklasse. Kernpunt van de activiteiten is het aluminium met thermische isolatie: deze eigen profielreeks kenmerkt zich door een opmerkelijke stabiliteit en isolatiewaarde en stelt het creatieve team in staat een veranda te realiseren die tegemoetkomt aan alle specifieke eisen en budgetmogelijkheden van de klant.